Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Zа блата:

3 яйца,
6 с.л. захар,
6 с.л. брашно,
2 с.л. какао,
1 ч.л. бакпулвер,
1 с.л. сварено кафе,
есенция ром

За крема:

500 мл прясно мляко,
1 пакет лимон нишесте,
4 с.л. захар,
1 пакет кокосови стърготини

Глазура:

1 ч.л. масло и 50 г течен шоколад

Разбиват се яйцата със захарта, добавя се какаото, кафето, есенция ром и брашното с бакпулвера. Сипва се в тава върху хартия за печене. Печем в загрята 180 градуса 15 мин. до суха клечка.

Изважда се блата, отлепва се хартията. С чашка с диаметър 5-6 см изрязваме кръгчета.

Приготвя се крема по указание. Слепват се две по две кръгчета, като се измазват и от края. Овалват се в кокос само страните. Нареждат се в поднос и отгоре се запълва с глазурата, приготвена от разтопено масло и течен шоколад.

Изрезките потaпяме в компот или захарен сироп и в чашки се нарежда на дъното крем, изрезки, парченца ягоди и череши, и така докато привършат продуктите. Отгоре се залива с останалия течен шоколад.

Излизат 10 бр сладки и 3 чашки с десерт. Много вкусно се получи. Да ви е сладко !

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче