Мини кроасани с шоколад

Категория: / Десерти / Тестени
Време за приготвяне:
35 минути
от: Diana Androvaна 11.06.2014г.

Продукти

1 многолистно тесто
3 яйца
1/4 ч. ч. пълномаслено мляко
течен шоколад

Начин на приготвяне

Извадете тестото от хладилника. Сложете го върху леко набрашнена повърхност с дългата страна към вас. Разточете го във формата на правоъгълник с дебелина около 5 мм. Постарайте се дебелината да е равномерна, а ъглите прави. Така ще ви е по-лесно да нарежите правилни триъгълници, за да оформите кроасаните.

С остър нож нарежете триъгълници с основа около 5 см и страни около 15 см. Сложете всеки триъгълник върху леко набрашнена повърхност с върха към вас. Леко го разтегнете, за да не е много дебел. Сложете в горната част на триъгълника, в средата, малко течен шоколад. С длани навийте всеки триъгълник, като започнете от основата към върха.

Сложете навитите кроасани в тава, покрита с пергаментова хартия, на около 5 см един от друг. Покрийте тавата с найлоново фолио, но не много стегнато. Оставете кроасаните да втасват на стайна температура, докато удвоят размера си и станат леки и изпълнени с въздух. Загрейте фурната на 190 градуса.

Разбийте добре 1 яйце, 2 жълтъка и млякото в малка купичка. Внимателно намажете целите кроасани с получената смес, с помощта на четка (не ги натискайте с четката, защото в противен случай ще спаднат). Печете ги, докато станат златисто кафяви, около 10 минути. Няма нищо по-вкусно от прясно изпечени кроасани.

Коментари