Солен пай

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
90 минути
от: Mariana Panova-Gizdarskaна 29.04.2014г.

Продукти

за тестото

650 гр. брашно
1 с.л. суха мая
200 мл кокосово мляко от консерва
1/2 ч.л захар
1/2 ч.л.сол
2 яйца (единият от жълтъците за намазване отгоре)
1/2 ч.л.сода бикарбонат
400 гр. кокосово кисело мляко
2 с.л. олио от гроздови семки

за плънката

4 с.л.олио от гроздови семки
3 бр. италианска пикантна наденица
1 глава кромид
1 голям морков (настърган)
200 гр. гъби (по избор)
маслини,
сушени домати в олио (от буркан)
връзка магданоз
прясна чубрица
черен и червен пипер сол на вкус

Начин на приготвяне

* Замесваме меко тесто с посочените продукти и оставяме на топло да втаса за около 30 минути.
* Докато тестото стане готово, задушаваме в олиото последователно всички съставки за плънката.
* Накрая прибавяме нарязания магданоз и подправките.
* Втасалото тесто разделяме на две части и разточваме два кръга (8 мм дебелина), като единия е с размери по-големи от размера на тавата за печене. Аз използвам тава с размер 30 см.
* Намазваме тавата с олио (аз използвам spray olio).
* Поставяме първия кръг от тестото.
* Поставяме плънката и загъваме краищата навътре.
* Поставяме отгоре втория, разточен кръг тесто, като по желание той може да се украси с различни елементи.
* Намазва се с жълтъка и малко олио в него.
* Пече се на 350 F (180 C) до златист цвят.

Приятно хапване! Много е вкусен! :)

Коментари