Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
  • Около 8-9 пържоли,
  • 1 супена лъжица мед,
  • 1 супена лъжица оцет,
  • 50 мл олио,
  • 150 мл бяло вино,
  • 1 супена лъжица унисос,
  • 1 супена лъжица соев сос,
  • 1 супена лъжица кетчуп ( може и доматено пюре),
  • Сол на вкус,
  • Ронена чубрица,
  • Градинска чубрица (салвия),
  • 1-2 стръка пресен чесън.


В подходяща дълбока купа смесете първо меда, олиото и оцета. Бъркате до разтваряне на меда. Прибавете и останалите съставки и бъркайте до хомогенна смес. Измийте и подсушете пържолите. Потапяйте всяка пържола в готовата марина и ги слагайте в подходящ съд с капак ( както може да видите от снимките “стъпка по стъпка”) и с останалата марина ги залейте. Захлупете ги и ги оставете за два часа в хладилника. След това ги наредете в подходяща тавичка, залейте ги с марината, покрийте ги с алуминиево фолио и ги печете на 180-200 градуса за около един час. Към края махнете фолиото и запечете за 10 минути, докато се получи златиста коричка. Сервирайте с подходяща салата.
Пържоли те от чесъна и подправките стават много ароматни, а от бялото вино се топят в устата.
Пробвайте и споделете.
Да ви е сладко ♥ :)

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче