1 пакет бисквити какао (Престиж 250 гр.) ,
125 гр. меко краве масло,
1 пудинг ванилия без варене ( Др. Йоткер),
1 нишесте ванилия,
250 гр. сладко от къпини,
200 мл. сладкарска сметана,
2 желатина,
100 мл. топла вода
Натрошете бисквитите в 2 купи, разделете маслото на 2 части и във всяка купа сложете масло, смесете добре с бисквитите, пригответе нишестето според указанието на опаковката, пригответе и пудинга прибавете разбитата сметана към готовия пудинг, накиснете 1 желатин във вода и разтопете на водна баня.
Готовия желатин разделете в пудинга и нишестето (нишестето да е охладено).
Вземете форма с падащ ринг (24 см), намажете я с масло, разстелете белите бисквити във формата, изсипете нишестето, отгоре сложете кафявите бисквити. Изсипете пудинга и заравнете, сложете в хладилник за 30 мин. Разтопете и втория желатин, смесете сладкото с топлата вода, изсипете желатина към сладкото и оставете за 5 мин. ( да почне да стяга). Извадете парфето и изсипете сладкото отгоре, оставете за 3-4 часа в хладилник, след това свалете ринга и може да сервирате! Добър апетит!
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност