Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За блата:

6 белтъка, със стайна температура
щипка сол
250 гр пудра захар
1 ванилена захар
1с.л. лимонов сок
1 с.л. царевично нишесте

За крема:


250 мл готварска сметана, животинска, с висок процент масленост
150 гр пудра захар
1 стабилизатор за сметана (може и без него)
1 ванилена захар

За декориране:

6-7 плода киви, обелени и нарязани на кръгчета
10 пияни диви вишни

Разбийте белтъците със солта на сняг и започнете да добавяте лъжица по лъжица пресятата с ванилената пудра захар докато се стегнат толкова, че като обърнете купата да не падат. Накрая прибавете лимоновия сок, царевичното нишесте и бъркайте внимателно и само в едната посока със силиконова шпатула до пълното им поемане.

Очертайте кръг с диаметър 22 см (за целта използвах дъното на форма за торта с подвижно дъно) върху хартия за печене, намазнете с четка очертания кръг и сложете в тавата на фурната хартията. След това разстелете в кръга белтъчната смес, като я оформите със шпатулата красиво и с вдлъбнатина в средата за крема. Печете в предварително загрята на 120 гр с вентилатор фурна 75 мин, изключете, оставете в затворената фурна още 5 мин, след което открехнете вратата и оставете още 20-30 мин да изстине в отворената фурна.

Разбийте сметаната с пресятата заедно със стабилизатора и ванилената пудра захар. Приберете крема в хладилника. Тортата сглобете 1 час преди поднасянето й, за да се запази хрускавината за целувчения блат отвън и меката му сърцевина. Нанесете сметановия крем върху блата, като оставите борд отстрани. Наредете кивито по ваше усмотрение, а в средата направете купчинка от червените плодове. Оригинала на торта Павлова е с ягоди, а лично аз имам огромно желание да я направя с малини, но следващия път! Така че избора на плодове е по лично усмотрение.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче