Заешко със зеленчуци

Категория: / С месо
Време за приготвяне:
120 минути
от: Лора Димитрована 02.03.2014г.

Продукти

1,5 кг. заек
10 глави лук
7 бр. моркови
1 кг. печени чушки
5 бр. сухи чушки
200 мл. олио
10 скилидки чесън
5 зърна бахар
15 зърна черен пипер
1 с.л. сол
1 с.л босилек (сух)
250 мл. червено вино

Начин на приготвяне

Суровият заек се разфасова и се поставя в тенджера под налягане за около 1 час. След като заекът е сварен се обезкостява и се накъсва на средно големи късчета. В дълбока тенджера се слага олиото и се поставя на котлона. Когато олиото се сгорещи, се поставят лукът и морковите, докато омекнат леко. След това се поставят всички останали съставки, без заешкото месо и чесъна. Бърка се непрекъснато. Всички продукти се задушават добре. Заешкото месо се добавя заедно със скилидките чесън. Готви се още 30 мин. Когато се сервира, може да се постави магданоз.

Коментари