Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 глава лук
4 скилидки чесън
4 бр. моркови средни по размер
250 гр. гъби
2 картофа
1 с.л доматена паста
1 с.л розмарин
1 с.л мащерка
1 дафинов лист
1 кубче пилешки бульон
250 мл. бира "Гинес"
50 гр. целина от главата
20 гр. целина листа
3 с.л брашно
1 яйце
сусам за поръсване
пакет фини точени кори "Фамилия"

Пилето се нарязва на дребни кубчета и се поставя в тиган да се запържи леко в олио. След като пилето се запържи се изважда в чиния. Лукът, чесънът, картофите, целината и гъбите се нарязват на дребно. В дълбока тенджера или уок тиган се запържват лукът и чесънът, след като омекнат леко, се прибавят морковите, картофите, гъбите, целината от главата, доматената паста и подправките без дафиновият лист.

Когато всичко омекне се добавя пилето, бирата, разтвореният в 250 мл. пилешки бульон, целината от листата и дафиновият лист. Оставете всичко да къкри докато картофите и морковите поомекнат.

Когато всичко омекне, сместа се сгъстява със трите лъжици брашно, които предварително са размити със студена вода. В керамична тавичка, намазана на дъното с олио, се поставят 4 листа от фините точени кори така, че да обхванат и стените на тавичката. Вече готовата смес се изсипва върху корите и се покрива с още 4 листа от фините точени кори. Корите покриват плътно сместа отгоре и се намазват с много малко олио и жълтък, поръсват се със сусам.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче