Продукти:
за печената палачинка -
2 броя яйца
1 ч.ч. прясно мляко
6 с.л. брашно
щипка сол
масло за намазване на тавата
за плънката -
150 г. сирене
3 броя печени чушки
4 броя кисели краставички
1/2 ч.ч. грах от консерва (сварен)
Не е задължително да сложите същите продукти в плънката, с нея можете да импровизирате според вкуса си.
1. В подходяща купа си чукваме яйцата, разбиваме ги добре и прибавяме прясното мляко. Следва щипка сол (или повече, на вкус) и брашното. Разбивате много добре на ръка или с миксер, за да не останат бучки.
2. Приготвяме тавичка с размери 25/36 см., намазняваме я или покриваме с хартия за печене (която също леко навсякъде намазняваме) и изсипваме сместа.
3. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност за около 15 минути.
4. Докато се пече палачинката, си приготвяме плънката. В отделна купа слагаме сиренето (натрошено), нарязаните на дребно чушки и кисели краставички, и граха. Объркваме внимателно всичко.
5. Когато палачинката е готова, я оставяме за около 5 минути да поизстине и разстиламе плънката навсякъде върху нея. Ако прецените, че количеството на плънката е малко, добавете още от продуктите за нея.
6. Завиваме внимателно на стегнато руло (палачинката се отделя лесно от хартията), оформяме пънче, и декорираме.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност