Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Белтъци - 5 бр.
Захар - 150 г
Лимонена киселина - 1 щипка
Ванилия - 2 бр.
Брашно - 150 г
Нишесте - 50 г
Прясно мляко - 50 мл
Разтопено масло - 30 г
Бакпулвер - 1 пакетче
Сухи плодове - 100 г
Разтопен шоколад - 100 г
Сварено кафе - 150 г
Ром - 20 мл
Орехи за украса

1. Белтъците се разбиват на сняг, заедно с ванилията, захарта и лимонената киселина. Брашното, нишестето, млякото, бакпулверът и маслото внимателно се разбъркват с белтъците.
2. Белтъчната смес се изсипва във форма с кухненска хартия и се поръсва с нарязани сушени плодове, които леко се притискат. Кексът се пече на 170 градуса за 35 минути.
3. След охлаждане се правят нарези с нож и се залива с разтопен шоколад, разбъркан с ром и кафе.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче