Картофени кюфтета със сирене

Категория: / Предястия
Време за приготвяне:
60 минути
от: Татяна Ковачевана 09.02.2014г.

Продукти

Картофи - 500 г
Настъргано сирене - 100 г
Настърган кашкавал - 50 г
Жълтъци - 2 бр.
Галета - 40 г
Разтопено масло - 50 г
Пресен лук - 2-3 стръка
Магданоз - 1/2 връзка
Кимион - 1/3 чаена лъжичка
Сол, черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

1. Картофите се сваряват, обелват и пасират. Добавят се маслото, сиренето, жълтъците, галетата и кимионът. Разбъркват се с нарязаните на ситно лук и магданоз. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2. Оформят се кюфтета, които се слагат в намаслена тава и се пекат за 15 минути при 180 градуса. Поръсват се с кашкавал и се допичат още около 10 минути до златисто.

Коментари