Сладко руло с шоколадова заливка

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
от: иван пейчевна 22.01.2014г.

Продукти

3 яйца,
90 гр. брашно,
90 гр. захар

Крем:

125 гр. масло,
90 гр. захар,
100 мл прясно мляко,
13 гр. нишесте,
5 гр. какао на прах /по желание/,
1 с.л. коняк

Заливка:

60 гр. черен шоколад,
25 мл. сметана,
15 мл. краве масло.


Начин на приготвяне

Крем:

В подходящ съд загрейте 75 мл. от млякото със захарта. Добавете разтвореното в останалата част от млякото нишесте. Бъркайте докато се сгъсти. Отнемете от огъня и оставете да се охлади.

Пред това време, разбийте трите яйца със захарта. Докато се получат мехури и се сгъсти, добавете пресятото брашно. Разстелете лист хартия за печене. В правоъгълник с размери 35 см. на 25см. нанесете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, не повече от 15 мин.

Извадете, оставете леко да се охлади до стайна температура, обърнете върху друг лист хартия и махнете този, върху който е изпечен блата.

Разбиваме добре размекнатото масло. Добавяме постепенно млечния крем, какао и коняка. Намазваме изпеченият блат, като слагаме повече крем от близката страна. Навиваме плътно и оставяме в хладилника да стегне крема – 24 часа.

Изваждаме и правим заливка – загряваме на водна баня сметана, прибавяме натрошеният на парченца шоколад, когато се разтопи, слагаме и маслото.

Бъркаме до еднородна смес и заливаме рулото.

На снимката заливката беше 100мл. кондензирано мляко с 200 гр. млечен шоколад и 20 гр. краве масло

Коментари