Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
*червен боб сварен - 500 гр.
*кисело зеле - 1.500 кг.
*морков - 1 бр.
*червена чушка - 1 бр.
*кромид лук - 2 бр.
*млени домати от консерва - 3 с.л.
*магданоз - 1/2 вр.
*дафинов лист - 3-4 бр.
*олио - 3 с.л.
*червен пипер - 2 с.л.
*червен пипер
*сол

В дълбок тиган сипвате олиото и запържвате до зачервяване лука, моркова и чушката, който са предварително нарязани на дребно. Добавяте червения боб и нарязаното на ситно кисело зеле. Овкусявате със сол и черен пипер. Добавяте червения пипер и една чаша гореща вода. Сваляте от огъня и прибавяте млените домати и дафиновите листа. Отното разбърквате и изсипвате сместа в глинен гювеч. Захлупвате с капака и слагате в студена фурна. Добре е да сложите гювеча в плитка тава, за да не изтече от сока на ястието по фурната. Пече се на 200 градуса до пълното омекване на зелето. Около 15 - 20 мин. преди да извадите от фурната махнете капака на гювеча, за да се запече отгоре и да се изпари водата. При сервиране поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче