Коледно свинско руло с гъби и праз лук

Категория: / Свинско
Време за приготвяне:
120 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 17.01.2014г.

Продукти

*свинско контра филе - 1.500 кг.
*култивирани печурки - 250 гр.
*праз лук - 3 големи стръка
*моркови - 3 бр.
*картофи - 1 кг.
*воден лилав лук - 1 глава
*копър - 1/2 връзка
*масло - 150 гр.
*червен пипер
*черен пипер
*сол

Начин на приготвяне

Нарязвате месото с остър нож за филетиране или друг с дълго острие така,че да получите еднакво по дебелина голямо парче. Натърквате го и от двете страни със сол и черен пипер. Поставяте го въфху алуминиево фолио, което трябва да е по голямо от площта на месото. Приготвяте плънката като нарязвате половината от праза на тънки кръгчета, а гъбите на филийки. Запържвате ги в маслото, докато се зачервят. Подправяте на вкус и тях със сол и черен пипер. Разстелете върху месото и навийте внимателно на руло. Завържете здраво с дебел мокър конец и завийте във фолиото. Поставете в тавичка и печете около един час и половина в гореща фурна. През това време нарежете зеленчуците-обелените картофи на гредички, морковите на кръгчета, праза също на кръгчета, но по дебели и без да разделяте отделните пръстенчета едно от друго, а водния лук на полумесеци. Смесете ги в средно голяма тава, овкусете ги със сол, черен и червен пипер. Налейте малко вода и нарежете отгоре останалото масло. Запечете и тях. Преди да станат напълно готови сложете в средата свинското руло и допечете до неговото зачервяване. След като го извадите от фурната поръсете с накъсан копър. Преди сервиране отстранете конеца, нарежете на филийки и поднесете с част от зеленчуците.

Коментари