Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за около 80 броя дребни тънки сладки( 4-5 см големина)

1 яйце + 1 жълтък
(белтъка е за украсата)
140 г пудра захар
400 г брашно + допълнително за посипване при разточване
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода с 1 ч.л. оцет
1-2 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1/4 ч.л. карамфил на прах
щипка индийско орехче
120  г мед, леко затоплен
65 г маргарин(масло), студен
за украсата
1 белтък
150 г пудра захар
1/2 капсула течна ванилия


в купа се смесват сухите съставки - брашно, захар, подправки, бакпулвер
яйцето и жълтъка се разбиват леко и се изсипват в средата (кладенче)
содата се смесва с оцета и се прибавя
изсипва се леко затопления мед
разбърква се със шпакла или лъжица
прибавя се нарязания на кубчета маргарин и се меси с ръка за кратко до получаване на меко и гладко тесто
тестото е готово за употреба веднага
разточва се на набрашнена повърхност и се изрязват фигурки
пекат се в застлана с хартия тава на 175 С за около 6-8 минути (зависи от дебелината и големината)
изваждат се и се оставят да изстинат

украса
захарта се пресява
белтъкът се разбива на ръка с няколко капки лимонов сок, до получаване на пяна
примесва се захарта на части и се разбива до получаване на гладка глазура
слага се в кисия, на която се срязва малка дупчица
с този пригоден пош се рисува върху сладките
може да се използват цветни желета в тубички

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче