Варени гевреци

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
120 минути
от: Татяна Ковачевана 15.12.2013г.

Продукти

Брашно - 500 г
Мая - 20 г
Вода - 300 г
Сол - 1 супена лъжица
Захар - 1 чаена лъжица
Маково семе - 1 супена лъжица
Жълтък - 1 бр.

Начин на приготвяне

1. Маята се разтваря в затоплената вода, добавят се пресятото брашно, солта и захарта и се омесва меко тесто. То се покрива с фолио и трябва да втаса за 40 минути.
2. Оформят се фитили с дължина 15 см. Завиват се на кръг и краищата се прищипват. Пускат се в подсолена вряща вода и след като изплуват, се варят за 3-4 минути.
3. Изваждат се с решетъчна лъжица и леко се подсушават с кухненска хартия. Нареждат се в намазнена тава, намазват се с разбит жълтък и се поръсват с маково семе. Пекат се при 200 градуса за 25 минути.

Коментари