Печена тиква

Категория: / Бъдни вечер
Време за приготвяне:
180 минути
от: иван пейчевна 05.12.2013г.

Продукти

На 1 кг. почистена тиква
1 ч.ч. захар /все пак зависи от сладостта на тиквата, може да се увеличи или намали захарта/,
50 мл. вода,
малко канела.
2-3 зърна кардамон
По 1 ч.л. мед на всяко парче тиква.

Начин на приготвяне

Почиствате тиквата от кората и семенната част. Подреждате в тава, поръсвате със захарта, канелата. Слагате зърна кардамон и водата. Печете на 160 градуса 2 часа и 30 мин. Може да отнеме и п-малко време, зависи пак от тиквата и дебелината на нарязаните парчета. Рецептата е за едро нарязани парчета. След 1 час печене под фолио, на всеки 20-30 мин. изваждате и обливате парчетата тиква с отделеният сок. Периодично се обръщат внимателно. 30 мин. преди края слагате на всяко парче по 1 ч.л. мед. Това е! Добър апетит!

П.П. Тиквата е готова, след като я боднете с вилица и тя влиза свободно до дъното.

Коментари