Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3 яйца
4 круши
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
100 гр. захар за карамел

Разбиват се 3 бр. яйца с 1 ч.ч захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч.ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с.л. олио. Сипваме готовата смес в намазнена тава. Белим крушите и ги режем на тънки парчеца на осмини. Редим ги в два кръга върху сместа. Единият по посока на часовниковата стрелка, другият обратен, така че да се получи цвете. Печем в загрята фурна на 180 C на вентилатор, долен и горен реотан. За около 30 минути, трябва да е готов пая, проверяваме с шиш. Докато чакаме да изстине, разтопяваме захарта на котлона - да се получи карамел. Заливаме карамелът върху пая. Чакаме да изстине, да попие добре и консумираме.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче