Унгарски бисквити

Категория: / Десерти / Коледа
Време за приготвяне:
60 минути
от: иван пейчевна 13.11.2013г.

Продукти

200 гр краве масло,
2 яйца,
250 гр. пудра захар,
500 гр. брашно,
1 пакетче бакпулвер,
30 гр. какао,
мармалад за слепване

Начин на приготвяне

Размекнатото краве масло се разбива с пудрата захар до побеляване, прибавят се яйцата. Разбива се до пухкава смес. Пресятото брашно се омесва с бакпулвера и прибавя към сместа. Замесва се меко тесто, което се разделя на две части. Към едната се прибавя какаото. Разточват се листи от тестото с дебелина 1/2 см., изрязват се фигурки и се пекат на 180 градуса 12 мин. След което се слепват по две. Една нормална и една с какао. Добър апетит!

Коментари