Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Желирана торта ”Разбито стъкло”

От

450 гр. захар за желето + 4 с.л. за тестото + захар на вкус за крема
5 п. желатин
3 цвята безвредна боя
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
2 банана
2 кивита
2 гъсти кисели млека

Като за начало ще приготвя желето - 3 цвята.
В гореща вода разтварям захар на вкус - по 150 гр. за цвят желе.
Отсипвам 150 гр. от сиропа добавям червена безвредна боя + 1 желатин, предварително накиснат в студена вода и после леко разтворен.
Така процедирам и с другите 2 цвята.
Сипвам в подходящи съдове и оставям във фризера
да стегне.
След това се захващам да изпека бисквитено тесто.
Разбивам 4 белтъка със щипка сол и 2 с.л.захар на сняг
След това разбивам жълтъците + 2 с.л.захар и ванилия
Добавям жълтъците към белтъците и леко с дървена лъжица ги смесвам.
Към тази смес добавям 1 ч.ч.брашно и внимателно с дървената лъжица смесвам всичко.
Изпичам на 200 градуса за 20-25 мин., изваждам и оставям да изстине
Нарязвам си 2 банана и 2 кивита /може и друг плод/
Нарязвам изстиналия блат на кубчета
В друг съд нарязвам и вече стегналото желе
разбивам 2 гъсти кисели млека със захар на вкус
и към тях добавям 2 желатина
И когато заготовките са готови ще подреждаме

В застлана със стреч фолио форма подреждам на дъното изрязана формичка от желе и частот плодовете.

Отгоре сипвам половината кубчета желе. В/у желето - кубчета от блата и заливам с половината мляко. И накрая останалите кубчета желатин нарязани плодове и кубчетата блат смесвам с другата половина мляко и изливам във формата.

И така всичко е във формата покривам с фолио и слагам във фризера. След като стегне малко ще прехвърля в хладилника за около 2-3 часа.

А какъв ще е крайния резултат ще разбера като стегне напълно обърна в подноса и разрежа.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче