500 мл краве прясно мляко
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
пакетче ванилия
Измийте ябълките и от горната страна, където е дръжката, им изрежете капаче. Внимателно издълбайте ябълката (с лъжица), като трябва да се оставят около 5-7 мм дебелина на стените и дъното и се внимава да не се пробие плодът.
Подредете ябълките в тавичка застлана с хартия за печене. Добавете яйцата едно по едно в купа, прибавете захарта и разбийте до получаване на хомогенна смес. Прибавете млякото и ванилията и отново разбъркайте сместа с телена бъркалка.
Ябълките се пълнят с яйчената смес до ръба. Внимателно ги пренесете във фурната, предварително загрята на 175 градуса. Печете за около 50-55 минути до златист и стегнат крем. Поднесете охладен.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност