Ангелска наслада - торта с праскови и разбити белтъци

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
80 минути
от: Elza Stoianovaна 17.09.2013г.

Продукти

За блата:

1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
125 г масло
4 с.л. захар
2 яйца
още малко брашно за доомесване
ванилия

За плънката:

700 г извара (аз ползвам на Елби)
непълна чаша захар (ако обичате по-сладко, сложете цяла)
4 жълтъка
2 с.л. нишесте
ванилия
200 г заквасена сметана
3-4 праскови

За суфлето:

4 белтъка
7 с.л. захар

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера, захарта и ванилията. Добавят се яйцата и мекото масло. Замесете меко тесто и приберете завито във фолио в хладилник за 30 мин. За плънката разбийте с миксер изварата и захарта до получаване на гладък крем. Добавете жълтъците и нишестето като продължавате да разбивате. Прибавете сметаната и разбийте до хомогенна смес. В тава с размери 26-28 см. сложете хария за печене, разточете тесто (то е малко ронливо) сложете го в тавата, като направите борд около 1 и 1/2 - 2 см. Изсипете плънката и отгоре наредете нарязаните на филии праскови. Печете за 30 мин. на 180 гр. През това време разбийте белтъците на сняг, добавете захарта и продължете да разбивате до получаване на твърди връхчета. :) Извадете сладкиша от фурната и изсипете отгоре белтъчната смес. Не се притеснявайте, ако ви се струва още меко. Върнете във фурната като намалите температурата на 150 градуса печете около 15 мин., изключете и го оставете вътре докато изстине. Приберете в хладилник за 2-3 часа и му се насладете максимално!

Коментари