Запечена палачинка

Категория: / Предястия / Тестени
Време за приготвяне:
50 минути
от: Татяна Ковачевана 25.08.2013г.

Продукти

200 г брашно, 4 яйца, 400 мл мляко, 100 мл вода, 4 суп. лъж.олио, 200 г сварено пилешко месо, 200 г гъби, 1 глава лук, 150 гр настърган кашкавал, 1/2 ч.лъж. куркума, сол, черен пипер, 1/2 връзка магданоз, 3 сварени яйца

Начин на приготвяне

4 яйца, млякото, водата, брашното и 1 суп. лъж.олио се разбиват с миксер и се овкусяват със сол и черен пипер. Тази смес се изсипва в тавичка с кухненска хартия. Пече се на 200 градуса за 15 мин.

Загряват се 3 суп. лъж. олио и в тях се запържват нарязаните на ситно лук и пилешко месо. Добавят се и гъбите ,които се задушават до омекване. Поръсва се със сол,черен пипер и куркума и се разбърква.

Плънката от гъби и пилешко, нарязаните магданоз и 3 сварени яйца, както и настърган кашкавал се нареждат върху готовата палачинка. Завива се на руло, поръсва се допълнително с кашкавал и се запича за 14 минути при 200 градуса.

Коментари