Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
250 г пресни ягоди
200 г кисело мляко
2 с.л. цедено кисело мляко
1 пакетче желатин - 10 г
5-6 с.л. захар
1-2 с.л. лимонов сок


1. Заливаме желатина с 4-5 с.л. вода. Слагаме купичката с набъбналия желатин в тенджера с топла вода и го разтопяваме на водна баня. Пюрираме ягоди със захар, цедено кисело мляко, лимонов сок и кисело мляко.
2. Прибавяме охладения желатин и наливаме сместа във формички.
3. Оставяме десерта в хладилника за 5-6 часа, за да стегне. След това обръщаме десерта и го поднасяме с пресни ягоди.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче