Ягодова панакота с кисело мляко

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
50 минути
Аватарот: Jordanka Enchevaна 23.08.2013г.

Продукти

250 г пресни ягоди
200 г кисело мляко
2 с.л. цедено кисело мляко
1 пакетче желатин - 10 г
5-6 с.л. захар
1-2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне

1. Заливаме желатина с 4-5 с.л. вода. Слагаме купичката с набъбналия желатин в тенджера с топла вода и го разтопяваме на водна баня. Пюрираме ягоди със захар, цедено кисело мляко, лимонов сок и кисело мляко.
2. Прибавяме охладения желатин и наливаме сместа във формички.
3. Оставяме десерта в хладилника за 5-6 часа, за да стегне. След това обръщаме десерта и го поднасяме с пресни ягоди.

Коментари