Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
500 гр пилешки гърди
2 скилидки чесън
1 с.л. соев сос
3 с.л.мед
1 лимон (сокът)
1 копмпот праскови
1 куб.пил бульон
400 гр. талиатели
50 мл олио
1 с.л. царевично нишесте
Сол, черен пипер на вкус

Прави се марината от счукания чесън, соевия сос, сока на лимона и меда. Нарязва се пилешкото на късчета и се овалва в маринатата. Оставя се в хладилник 2 часа да се маринова.
Прасковите се отцеждат и нарязват на ситно, пасират се с 150 мл от сока да стане на пюре.
Талиателите сваряваме според оказанията на опаковката и ги изцеждаме, а булъончето разтваряме във 100 мл вряла вода. Маринованото месо отцеждаме и запържваме в олиото до златисто кафяво, прибавя му се бульона и се оставя 10 мин да се задушава. Добавя се пюрето от праскови и се задушава за още 3 мин. + сол и черен пипер .Нишестето разтваряме в малко вода и прибавяме към месото, за да се посгъсти соса. Бърка се непрекъснато до сгъстяване.
Поднася се в чиния с талиатели, късчета пилешко и сос от праскови

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче