Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за 4 блата:

300 г натурален шоколад
120 г меко краве масло
1 и 1/2 ч.ч прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
4 яйца
1 и 1/4 ч.ч. брашно
1 ч.л бакпулвер
1ч.л сода
1 ванилия
1/3 ч.ч какао

крем:
500 г шоколад (5 броя шоколад - аз вземам 3 млечни и 2 с ядки)
1 л. сладкарска сметана
2-3 суп. лъж. какао.




Шоколадът, какаото, маслото и захарта се разтопяват на водна баня. Добавя се прясното мляко и се разбърква добре. Отделно се разбиват яйцата и към тях се добавя шоколадовата смес. Добавяме брашното със содата, бакпулверът и ванилията. Всичко се разбърква много добре. Сместа е за 4 блата от 20 см. Разделете на 4, в тавичка с диаметър 20 см се застила с хартия за печене или намазана с масло и се изсипва 1 част от сместа. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 20 минути. Не трябва да се препича блата, за да остане сочен и влажен вътре. Така се изпичат и четирите блата.

За крема загряваме сметаната на водна баня, добавяме начупения шоколад и бъркаме на средна темперетура докато се сгъсти сместта. Когато се сгъсти, отстранете от огъня и оставете да изстива. В намазнена разкопчаваща се тава слагаме блат, намазваме с крема. Редуваме блат, крем. Завършваме с крем и прибираме да стегне за една нощ в хладилника, хубаво е да има поне 6 часа за стягане. Когато е готова, поръсвам обилно с шоколадови пръчици, украсата е от лимонови гризинки - те са купени.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче