Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за блата:

300 гр чаени бисквити
150 гр масло

за крема:

1кг сирене маскарпоне
200 гр крем дулче де лече
200 мл прясно мляко
40 гр желатин на прах

250 гр сладко от ягоди

за украса на тортата:

200 гр сладка сметана
100 гр марципан за украса
карамелени форми

за карамела:

100 гр захар
1 с.л. масло

за марципана:

1 к.ч.вода
1 с.л.масло
5 с.л.брашно
200 гр пудра захар



Смелете бисквитите в блендера, разтопете маслото и омесете с бисквитите. Разстилете в тавичката и оставете 10 мин в хладилник.Оставете желатина да набъбне в млякото и бъркайте на слаб огън да се стопи, но да не завира. Ако заври, оставете го да изстине. Разбъркайте сиренето със крема дулче де лече и добавете млякото. Разбъркайте добре да се получи гладък крем. Извадете бисквитите и намажете отгоре със сладкото от ягоди. Изсипете крема върху сладкото и оставете така в хладилник една вечер да се стегне крема. На другият ден украсете, като разбиете сметаната добре да се сгъсти.Работете със шприц. От марципановото тесто направете детайлите и украсете с карамелените начупени формички.

За карамела - Оставете да се карамелизира на слаб огън и изсипете в намазана с олио тава или върху мраморна плоча. Оставете да изстине и начупете.

За марципана - Оставете водата с маслото да заври и сипете брашното. Бъркайте докато се получи гладко тесто на топка. Оставете леко да изстине и омесете с пудрата захар. Добавете боя за сладки и разточете изрежете детайлите и оформете тортата.

Крем (Dulce de leche)

метална кутия подсладено кондензирано мляко (галазахарухо)

Кутията се покрива с вода и се вари между 2 и 5 часа на среден огън. Колкото по-дълго е варенето, толкова по-тъмен и гъст е карамела. Периодично се долива гореща вода, толкова че консервата да бъде винаги покрита с вода.
Не оставяйте и за миг консервата без вода!
Ако не правите това, риска от бомбаж е огромен, а последствията много неприятни. Оставете да изстине във водата.
Отворете консервата напълно изстинала.
Готовото дулсе де лече разбъркайте и използвайте или съхранете в плътно затворена кутия в хладилник. Трайност около година.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче