Плодова нежност

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
35 минути
от: Dobrinka Petkovaна 12.07.2013г.

Продукти

За блата:
яйца 4 броя
брашно 1 чаена чаша
захар 1 чаена чаша

За крема:
ананас 1 консерва
банани 2 броя
желатин 2 броя
захар 1 чаена чаша
портокали 3-4 броя
сладкарска сметана 1 литър

За блата:
4 яйца,
1 чаена чаша захар,
1 чаена чаша брашно се разбиват добре

Начин на приготвяне

Изпечете го на 180 градуса, за 20 минути (не го препичайте). Оставете да се охлади и го нарежете на кубчета, като го разделите на 3 части. Бананите и портокалите нарежете на кръгчета, а ананаса на кубчета. Разбийте сметаната със захарта и добавете разтопеният желатин (който предварително, сте накиснали в малко студена вода и разтопили на водна баня). Разделете я на три и изсипете при трите части блат. На дъното и по стените на тортена форма наредете кръгчета портокали. Отгоре изсипете едната купа със сметана и блат, наредете кръгчета банани, пак блат със сметана, кубчета ананас и най-отгоре изсипете третата купа. Загладете хубаво и оставете в хладилника да се стегне за 3-4 часа (най-добре за една нощ). След като стегне, я обърнете върху поднос и се насладете на това плодово изкушение.

Коментари