Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

    300 г макарони
    75 г масло
    3 с.л. брашно
    600 мл прясно мляко
    200 г Чедър
    200 г Гауда
    черен пипер
    сол



    макароните се сваряват в подсолена вода
    през това време в дълбок съд се разтопява маслото и в него се запържва брашното до златисто
    на струйка се налива прясното мляко, като се бърка непрекъснато
    вари се до сгъстяване на слаб огън
    прибавят се настърганите сирена и се бърка до пълното им разтопяване, да се получи еднороден гладък сос
    поръсва се черен пипер и много малко сол
    сварените макарони се изцеждат, измиват се със студена вода и се изсипват в кашкаваления сос
    разбърква се и се готви 2-3 минути


сервира се веднага
Ако предпочитате запечен вариант, трябва да се задели част от кашкавала и да с епоръси  преди печенето.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче