1 ч. л. сол,
2 ч. л. захар,
черен пипер,
1 глава кромид лук (малка),
4- 5 скилидки чесън,
няколко стръка пресен лук,
1,5 л. вода,
босилек,
олио
За топчетата от сирене
200 г краве сирене,
100 г крема сирене,
50 г масло
В дълбока тенджера загряваме олиото и запържваме нарязания на дребно кромид лук и чесъна, нарязан на филийки. Добавяме обелените (за да няма ципи), нарязани на дребни кубчета или рендосани домати, водата, солта и захарта. Варим 30-40 мин. (до готовност), всеки котлон има различни степени на сила. Черния пипер добавяме 5 мин. преди отстраняване на ястието от котлона. Когато стане готово ястието, разбиваме с миксер или робот до крем. Правим си топчетата от сирена като намачкваме краве сиренето, добавяме кремата и маслото и омесваме до хомогенност. Оформяме топчетата и добавяме към супата, поръсваме с пресен лук и нарязан пресен босилек
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност