Фурната на 190 С.
Тавичката се намазва с масло.
Черешите се почистват от костилките (аз използвам по стар навик безопасна игла или кламер, най-лесно ми е) и се подреждат на дъното
Маслото се разбива с пудрата захар
Прибавят се жълтъците и сметаната и се разбива до пухкав крем.
Последователно се добавят ванилията, лимоновата кора, бакпулвера, и на части пресятото брашно.
Белтъците се разбиват на пяна с няколко капки лимонов сок.
Смесват се с тестото като се бърка внимателно.
Получава се доста гъсто тесто, което се изсипва върху черешите.
Пече се около 40-50 минути, до суха клечка в средата на сладкиша
Изважда се от фурната и се изчаква да изстине.
С тънък нож се отделя от стените на съда и се обръща в чиния за сервиране.
Поръсва се с пудра захар
Може със същото тесто да се направи и сладкиш с плодовете отгоре.
В намазаната тавичка се изсипва тестото, а отгоре се подреждат черешите.Тогава те потъват при печенето и се получава малко по-различна структура.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност