Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
500 г почистени череши, 3 яйца - жълтъци и белтъци, 120 г меко масло, 2/3 ч.ч. пудра захар (може повече), 50 мл течна сметана 1 с.л. екстракт ванилия лимонова кора 1 п. бакпулвер, 1 ч. ч. брашно

Фурната на 190 С.
Тавичката се намазва с масло.
Черешите се почистват от костилките (аз използвам по стар навик безопасна игла или кламер, най-лесно ми е) и се подреждат на дъното
Маслото се разбива с пудрата захар
Прибавят се жълтъците и сметаната и се разбива до пухкав крем.
Последователно се добавят ванилията, лимоновата кора, бакпулвера,   и на части пресятото брашно.
Белтъците се разбиват на пяна с няколко капки лимонов сок.
Смесват се с тестото като се бърка внимателно.
Получава се доста гъсто тесто, което се изсипва върху черешите.
Пече се около 40-50 минути, до суха клечка в средата на сладкиша
Изважда се от фурната и се изчаква да изстине.
С тънък нож се отделя от стените на съда и се обръща в чиния за сервиране.
Поръсва се с пудра захар

Може със същото тесто да се направи и сладкиш с плодовете отгоре.
В намазаната тавичка се изсипва тестото, а отгоре се подреждат черешите.Тогава те потъват при печенето и се получава малко по-различна структура.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче