Великденска баница с кашкавал и моркови

Категория: / Великден / Тестени
Време за приготвяне:
75 минути
Аватарот: Албена Иванчевана 01.05.2013г.

Продукти

1 п. банични кори
6 средно големи моркова
400 гр. кашкавал
1 п. масло за намазване на корите

за заливката:

5 яйца
1 ч.ч. прясно мляко 

Начин на приготвяне

Обелете и настържете морковите, добавете и настърган кашкавала. Объркайте. Разтопете маслото и намажете тавата. Разположете няколко листа от корите с ъглите отвън за да не се разтича плънката. Мажете с масло и ръсете по малко от плънката. Отделете 4 бр. от корите за отгоре. Като разпределите всички кори, намачкайте леко тези 4 кори и ги поставете отгоре. Разбийте леко яйцата и добавете млякото. Залейте баницата. Оставете така 5 минути за да попие добре заливката и печете в предварително затоплена фурна на 180 градуса около 20 минути да се зачерви добре баницата. Нарежете и сервирайте. Може да се сервира топла и студена.

Коментари