Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кокосово-ябълков чийзкейк с хрупкава карамелена коричка

От Соня Шатева Соня Шатева

за кръгла форма с диаметър 16-18 см
8 порции
основа

    120 г (1 ч.ч.) брашно
    60 г масло
    30 г (1/3 ч.ч.) кокосови стърготини
    80 г (1/2 ч.ч.) кафява захар

пълнеж

    175 г крем сирене Филаделфия(1 оп.)
    125 г крема сирене(1 оп.)
    2 яйца
    30 г(1/3 ч.ч.) кокосови стърготини
    50 г(1/3 ч.ч.) кафява захар
    1 п. ванилия

ябълков топинг

    300 г (2 броя) ябълки
    2 с.л. захар
    1/2 ч.л. канела
    1 ч.л. лимонов сок
    по 1 щипка индийско орехче и
    смлян кардамом(по желание)

 хрупкава коричка

    60 г брашно(1/2 ч.ч.)
    80 г кафява захар(1/2 ч.ч.)
    20 г масло (1 с.л.)
    3 с.л. едро нарязани орехи

 за сервиране- готова карамелена заливка на Д-р Йоткер



основа

    форма с подвижен пръстен се застила с хартия за печене
    в купа се смесват всички продукти за основата и с пръсти се размесват до получаване на тесто, което се разпределя на дъното и по стените на формата(ако не искате да има отстрани този хрупкав пръстен, намалете продуктите наполовина )
    пече се за около 20 минути на 175 С в предварително загрята фурна

пълнеж

    в купата на миксера се смесват сирената и захарта, разбива се и се добавят яйцата и кокосовите стърготини и ванилията
    разбива се до получаване на гладка еднородна маса
    изсипва се в готовата кокосова подложка, като стените на съда, в който ще се пече се намазват с масло , над блата

ябълков топинг

    ябълките се белят и нарязват на кубчета,  поръсват се с лимоновия сок
    в купа се смесват захарта, канелата и другите подправки
    добавят се ябълките и се разбърква докато всички ябълки се покрият със захар
    разстилат се върху пълнежа

хрупкава коричка

    в купа се смесват брашното, захарта и маслото
    с пръсти се разтрива до получаването на едри трохи
    добавят се орехите
    поръсва се върху ябълките
    фурната се загрява на 170 С и кейкът се пече за около 45 минути до златиста коричка
    оставя се да изстине и се охлажда в хладилник преди да се извади от формата

при сервирането може да се поръси с карамелен сос

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче