Пролетна баница с коприва и лапад

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
60 минути
Аватарот: Соня Шатевана 12.04.2013г.

Продукти

за тавичка 28 см

    8-10 кори за баница
    150 г коприва
    150 г лапад
    3 с.л. зехтин
    1 глава стар лук
    1 к.ч*. ориз
    1 к.ч. домати на кубчета
    сол, черен пипер
    3 яйца
    150 г краве саламурено сирене
    100 г моцарела
    60 мл мазнина за корите

*к.ч. е с вместимост 100 мл

Начин на приготвяне


    зеленината се почиства от дръжки, измива се, отцежда се и нарязва
    в тенджера се загрява вода със сол  до кипене и коприват аи лападът се бланширата за 1 минута
    отцеждат се добре
    зехтинът се загрява в дълбок тиган и в него се задушава нарязаният на дребно лук
    добавя се оризът и се запържва
    следват нарязаните зеленини, разбърква се и се добавят черният пипер, солта и доматите
    наливат се 3 к.ч. вода, покрива се с капак и се оставя на слаб огън оризът да поеме водата и да набъбне
    изчаква се да изстине малко
    яйцата се разбиват с вилица и към тях се добавя натрошеното сирене
    моцарелата се реже на кубчета
    корите за баница се мажат с мазнина( аз използвах смес от зехтин и масло) и се слепват по 2
    плънката се разпределя на 4-5 части и се реди най-пред оризовата смес, поръсват се кубчета от моцарелата и от сместа с яйцата
    завиват се на руло и се подреждат в намазана с мазннина тава
    отгоре се намазва със зехтин
    пече се около 50 минути на 190 С

Коментари