Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

    30 гр.  масло
    2 стръка пресен лук(стар)
    ¼ ч.чаша брашно*
    ¾ ч. чаша прясно мляко
    250 гр. рулца раци Сурими /Surimi/*
    1/3 ч.чаша пармезан, настърган (обикновен кашкавал)
    1 с. л. пресен магданоз
    ½  ч. л. лимонова кора, ситно настъргана
    (1 с.л. лимонов сок)
    1 щ. лют червен пипер
    сол и черен пипер на вкус

за паниране - 3-4 с.л. брашно, 1-2 яйца, 3-4 с.л. галета, 2 с.л. сусам, 1 с.л. зехтин за поливане
*1 ч.чаша =240 мл.



    маслото се разтопява на котлона в по-дълбок съд
    добавя се нарязаният лук  и задушава до омекване
    изсипва се брашното и запържва при непрекъснато бъркане около 1 минута
    постепенно се налива млякото и отново с непрекъснато бъркане се изчаква сместа да заври.
    намалява се температурата на ниско и с често разбъркване сместа се сгъстява /около 3 минути/.
    добавят се нарязаните рулца раци, кашкавал, магданоз, лимонова кора и се овкусява с щипка лют червен пипер, сол и черен пипер на вкус.
    сваля се от огъня и се разбърква до обединяване и хомогенизиране на сместа.
    изчаква се да се охлади напълно. 

    от сместа се оформят малки топчета, които се поставят за още малко в хладилник да се стегнат допълнително.
    всяко топче се овалва в брашно, потапя се в разбито яйце и след това в галета смесена със сусам
    подреждат се в намазана с масло(зехтин) тавичка  и се поливат на тънка струйка с 1 с.л. зехтин
    пече се на 200 С до златисто

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче