12 бр. кори на Бела, Фамилия
2 стръка праз (160г)
20 мл зехтин
30 мл вода
черен пипер, чубрица, сол
50 г маргарин, разтопен
Празът се реже на дребно се задушава за кратко в загрятата мазнина
добавя се водата и се задушава още 5-6 минути до почти пълното му омекване и до изпаряване на водата
овкусява се със сол, черен пипер и щипка чубрица
спокойно можете да го направите и със суров праз, само малко се осолява.Вкусът е почти един и същи!
корите се слепват по2 с малко мазнина
поръсват се с плънката и се навиват най-напред на руло от към дългата страна, а след това се завиват на охлювче
може да се нареже рулото на малки банички
поставят се в намазана с мазнина тава и се поливат с разтопени маргарин
пекат се на 180 за 25-30 минути до зачервяване
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност