Орехова торта с аромат на ром

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
70 минути
Аватарот: Irina Andreeva Jolieна 22.03.2013г.

Продукти

*яйца - 8 бр.
*брашно - 28 с.л.
*пудра захар - 24 с.л.
*масло - 250 гр.
*орехови ядки - 200 гр.
*ванилена захар - 1 опаковка
*бакпулвер - 20 гр.
*есенция ром - 2 бр.

за крема:

*крем сирене Филаделфия - 175 гр.
*пудра захар - 150 гр.
*сладкарска сметана - 150 мл.

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата до гладка смес, прибавяте захарта и разбивате отново. Сипвате в сместа бакпулвера, ванилената захар и есенцията ром. Разбивате отново. Прибавяте постепенно брашното, като бъркате с лопатка. След поемането на брашното добавяте смелените орехови ядки и разбърквате отново. Изсипвате сместа в намаслена голяма тава или покрита с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 50 мин. или до готовност в зависимост от мощността на фурната ви.

Пригответе крема, като разбиете крема сиренето добре и прибавите пудрата захар. Разбийте сметаната и към нея прибавете сиренето, като бъркате вече с лъжица.

След изстиване на сладкиша разрежете внимателно на два блата.
Намажете долния блат с крема и поставете другия отгоре. Поръсете с малко пудра захар.

Коментари