1 кубче мая,
3 яйца,
1 ч.л. захар,
1 с.л. сол,
3-4 с.л. масло (маргарин, не олио),
брашно около 1 кг.;
За плънката:
0,500-0,600 кг лук
0,600-0,700 кг кайма
чубрица, риган, черен и червен пипер
W голям съд (тиган, тенджера) се задушава първо 0,500-0,600 кг лук, добавя се 0,600-0,700 кг кайма (наситнени кубчета св. месо) и се подправя с вълшебен вкус, чубрица, риган, черен и червен пипер.
Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса. Когато е готово се разделя на 16-20 топки, които се разточват малко и се пълнят с плънката. Завиват се да покрият плънката и с краищата се слагат отдолу в намазана с олио тава (на фурната). Пекат се в загрята фурна на 220 градуса, до готовност.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност