Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
2 ч.ч. брашно
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
20 г ром
2 с.л. пудра захар
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
60 г разтопено масло

Изсипете брашното и бакпулвера в дълбока купа. Отделно разбъркайте яйцата, прясното мляко /леко затоплено/, пудрата захар, разтопеното масло, ванилията и рома. Добавете течната смес към брашното и разбъркайте с готворска тел до получаването на хомогенна смес. Загрейте тигана на умерена температура. В него изсипете около 1/3 черпачена лъжица от палачинковата смес. Печете палачинките около 1-2 минути. При печенето не използвайте мазнина, освен ако не се налага.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче