Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Баница с праз лук, гъби, кашкавал и два вида сирена

От Mariana Mariana

1 пакет готови кори
250 г гъби
125 г масло
2 стърка праз лук
4 яйца
100 г кашкавал
100 г краве сирене
100 г топено сирене
мащерка
черен пипер

*Нарязваме лука, гъбите и трите вида сирена на дребни парчета.
*Задушаваме първо лука и гъбите в 50 г масло, след което добавяме и сирената.
*Добавяме мащерката и черния пипер.
*В тавичка с подвижно дъно слагаме 3 слоя от корите за баница, изрязани на кръг. Наръсваме с разтопено масло.
*Всеки следващ лист от корите прегъваме на две и слагаме по една лъжица от готовата смес.
*Сгъваме с пръсти и оформяме подобно на торбичка.
*Подреждаме всички ''торбички'' в тавичката и заливаме с разбитите 4 яйца и прибавеното разтопено масло.
*Печем на 375 F или 180 C до получаване златист цвят (около 30 минути)

Това е една от най-вкусните баници,които някога съм правила! Добър апетит!:)

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче