Задушени яребици в собствен сос и сотирани картофи

Категория: / С месо
Време за приготвяне:
120 минути
Аватарот: Мария Борисована 31.12.2012г.

Продукти

7-8 яребици (в зависимост от големината),
2-3 цели моркова,
1 кг. пресни картофи,
сол,
червено вино,
черен пипер на зърна,
няколко скилидки чесън,
2-3 листа дафинов лист,
1/2 ч.ч олио

Начин на приготвяне

Измиваме добре яребичките и ги варим в тенджера под налягане не повече от 10-15 минути. Изваждаме ги и ги овалваме в марината от червено вино, скилидки чесън, черен пипер на зърна, дафинов лист, сол и олио. Поставяме ги в тавичка и ги заливаме с маринатата. Отделно в друг съд запържваме малко картофите с олио и сол, след което ги слагаме при фазана. Слагаме и 2-3 цели моркова. Покриваме с фолио и печем 2-3 часа, първо на 200 градуса, след първия час намаляме фурната на 150 градуса. Накрая махаме фолиото и оставяме за около 10 минутки яребичките да се запекат и да хванат коричка. :)))) Приятен апетит!!!

Коментари