Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
2 яйца,
1 ч.ч захар
1 к.ч мед
1 ч.ч. олио,
ванилия
1 канела,
1 ч.л сода хлебна,
брашно колкото поеме

За роял айсинга:
330 г пудра захар
2 големи белтъка, на стайна температура
2 чаени лъжици лимонов сок
1/2 чаена лъжица ванилова есенция

Омесва се тесто, разточва се и се изрязват сладки. Пекат се при умерена температура. Слепвам ги две по две с мармалад.

Меда и захарта ги разтопявам на котлона, докато станат в гладка консистенция, добавям канелата и ванилията. Премествам в съда в който, ще замесвам. добавям яйцата едно по едно, после олиото през цялото време бъркам докато стане гладко и пенесто, слагам и содата. Постепенно добавям брашното и бъркам докато не стане трудно за бъркане. После остава съвсем малко до финала. Доомесвам добавяйки по мъничко брашно, докато спре да лепне. Трябва да стане меко, лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Ползвайте предимно домашен мед!!!

За роял айсинга:

Пудрата захар се пресява няколко пъти през фино сито.

Белтъците и лимоновият сок се слагат в чиста купа и се разбиват с миксер на ниски обороти. Когато пяната от белтъците започне да побелява, се добавя пудрата захар, лъжица по лъжица. Разбиването продължава докато се поеме цялото количество захар (в зависимост от белтъците може да ви е необходимо повече или по-малко) и докато се образува стегнат крем, който се задържа на бъркалките на миксера.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче