Агне, печено в пещ

Категория: / Агнешко / Великден
Време за приготвяне:
300 минути
от: ДОНКА ШКОДРОВАна 23.12.2012г.

Продукти

1 цяло агне,
1кг. ориз,
дреболийките на агнето,
пресен лук,
джоджен,
чер пипер,
кимион,
червен пипер,
сол,
олио,
1кг. стар, дребен лук,

Начин на приготвяне

Оризът и пресният лук се запържват в олио, към тях се прибавят джоджен, чер пипер, червен пипер, кимион, сол и нарязаните на дребно дреболии, сипваме вода и всичко завира до полусваряване на ориза. Агнето се посолява отвътре и се пълни с приготвената смес и се зашива, слага се в подходяща тава, около него се нарежда, вече обеления дребен стар лук и се посолява, тавата се пълни до половината с вода и се покрива с фолио. Тавата се слага в предварително опалената пещ и се запечатва отвън. Пече се 5 часа.

Коментари

Последно от: ДОНКА ШКОДРОВА

Агне, печено в пещ