Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 ч.ч. настъргани ябълки
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
1/2 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
2 ч.л. канела
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. бакпулвер
кора от лимон
2 ванилии
3 с.л. ром или вишновка
За сиропа:
2 ч.ч. захар
250-300 мл вода
1-2 ч.л. ром или вишновка
1/2 ч.ч. олио





Ябълките се настъргват и към тях се добавят водата, брашно, грис орехи и останалите продукти. Всичко се бърка, за да стане хомогена смес.

Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма или тава (в кръгла форма с диаметър 26 см и височина 6.5 см или в продълговато плаке 30х20 см, височина 6.5 см). Изпича се на умерена температура около 40-50 минути.

След като изстине, се приготвя сиропът на котлона, за да се сгъсти малко. Изстиналата пита се нарязва на парчета и се залива с топлия сироп.

Може да се намали захарта в сместа от 1 ч.ч. на 1/2 ч.ч.
*1 ч.ч. = 250 мл

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче