Рибник от рецептите на баба

Категория: / Риба
Време за приготвяне:
240 минути
Аватарот: Албена Иванчевана 12.12.2012г.

Продукти

Филе от шаран около 1 кг
1 глава лук
сол,
пипер,
олио

за тестото
300 гр брашно
150 г вода
5-6 с.л. олио
1с.л суха мая
малко сол

Начин на приготвяне

Шаранът се обезкостява и се взима едното филе. Овкусява се слага се в тавичка и отгоре се слага нарязан лука. Залива се с малко олио и се оставя в хладилника за няколко часа.

През това време омесете тестото. Изсипете брашното и направете кладенче. Изсипете вътре останалите продукти и замесете тесто да не лепне по ръцете, ако е необходимо, сложете още малко брашно. Оставете тестото да втаса. Върху набрашнена повърхност разточете с ръка или с по-дебела точилка. Сложете рибата. Нарежете ленти от страни и завивайте към средата да се получи плетеница. Оформете главата и опашката. С помощта на ножа нашарете отгоре. Печете в предварително затоплена фурна на 200 градуса до готовност. Тестото да се зачерви добре.

Коментари