2 глави лук, 200 г гъби
1 чаена чаша червено вино
1 чаена чаша доматено пюре
сол, черен пипер
кимион, чубрица, червен пипер
За гарнитурата:
1/3 пакет ориз
1 телешки бульон
магданоз
Сваряваме ориза в телешкия бульон и добавяме нарязания на ситно магданоз. Запържваме месото, нарязано на кубчета, и го изваждаме. Запържваме в същия съд лука и гъбите, и добавяме доматеното пюре и подправките. Връщаме месото и добавяме червеното вино. След като сместа заври, слагаме капак на съда и оставяме на котлона да ври до готовност на месото. Гарнираме с ориза.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност