Пълнени домати със спанак и риба тон

Време за приготвяне:
90 минути
Аватарот: Десислава Игнатована 17.10.2012г.

Продукти

2 консерви риба тон,
6 средно големи домата,
500 гр спанак,
1 глава червен лук,
1/3 връзка копър,
4 с. л. зехтин,
по 1 щипка сол и чер пипер

Начин на приготвяне

Измийте и почистете доматите. Отрежете горната част на домата при дръжката и го издълбайте с лъжица.

Почистете и измийте спанака, лука и копъра. Нарежете всички зеленчуци и ги задушете със зехтина в тенджера. Пасирайте ги съвсем леко. Отворете консервите с риба тон и ги изсипете в тенджерата. Варете около 12 мин. Веднага щом плънката е готова, напълнете издълбаните домати с помощта на лъжица. Затворете ги с отрязаните капачета от доматите и печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 50 минути.

Ако ви остане от плънката, сложете я отстрани като сервирате доматите!

Коментари