Кренвиршки

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
30 минути
от: Диди Миланована 16.08.2012г.

Продукти

800 г брашно
20 г жива мая
1 яйце и 1 белтък
3 с л. олио
3 с. л. кисело мляко
1 равна с. л. сол
1 с. л. захар
4 кренвирша
200 г кашкавал
300 мл прясно мляко

Начин на приготвяне

В 100 мл мляко с 1 ч. л. захар начупваме маята и чакаме да втаса, докато получи хубава шапка. Пресяваме брашното, добавяме солта и захарта и разбъркваме хубаво. Добавяме шупналата мая, разбитите яйца, олиото, киселото мляко, прясното мляко и замесваме меко тесто. Оставяме да втаса около час, след което разделяме на топки. Всяка топка се разточва на лист кора и се нарязва на ленти. Взимаме парче кренвирш, което увиваме с кашкавал, след което увиваме лентата тесто около него. Нареждаме в намазнена тавичка, оставяме да втасат още ведньж и намазваме с разбит с вода жьлтьк. Печем до зачервяване.

Коментари