Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти:
1 кг брашно,
1/2 чаена чаша обикновенна захар или пудра захар,
1 ч. л. сода бикарбонат ,1 ч.л. сол,
3-4 лъжици олио,
половин кофичка кисело мляко,
2 яйца и 1 жьлтьк за намазване.

Приготвяне: Брашното се пресява със содата и солта два пъти. В средата се прави вдлъбнатина, в която се изсипва сместа от разбитите с кисело мляко и захарта яйца и растително масло. Замесва се меко тесто, като се добавя и малко хладка вода. Тестото се меси върху набрашнена маса, оформя се на питка и след това се оставя да втаса около 1 час. След втасването се поставя в намазана с растителна мазнина тавичка. За да бъде по тържествено питката може да се украси с форми , изработени също от тесто (ромбчета, листенца, усукано на тънък шнур тесто, и др.). Намазва се с разбития жълтък, набожда се тук-там с вилица и след което се пече в умерена фурна.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче